Hoppa över navigering
  1. Fastställande av dagordning

  2.   17

    Protokoll från förvaltningsgruppen

  3.   23

    Nämndens och förvaltningens frågor

  4.   24

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  5.   25

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  6.   26

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  7.   27

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  8.   28

    Upphörande av umgängesbegränsning enligt 14 § 3 st LVU

  9.   29

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

  1. § 1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Ett medborgarförslag har inkommit med önskemål om att anlägga en skate-kickpark i området vid Axelsberg och Örnsberg. Förvaltningen föreslår avslag på förslaget och hänvisar till projekten Teaterparken vid Telefonplan.

    Bilagor

  3. Stadsdelsförvaltningen har tillsammans med trafikkontoret tagit fram ett program för utvecklingen av Kerstin Hesselgrens park. Investeringar om totalt 24 miljoner SEK krävs för projektet som kommer byggas i etapper fram till 2024.

    Bilagor

  4. Fruängsgårdens servicehusrestaurang drivs på entreprenad av Sodexo AB. Avtal tecknades perioden 16 augusti 2019 till 30 november 2020. Avtalet föreslås förlängas till 30 november 2021.

    Bilagor

  5. I en skrivelse från Maria Ljuslin m.fl. (V) ställs frågor om hemtjänsten i egen regi, såsom frågor om utförd tid, om hemtjänsten lever upp till ställda kvalitetskrav, om tid för reflektion införts och effektiviseringar inom hemtjänsten, samt fråga om effektivisering inom äldreomsorg för en budget i balans. I ärendet redovisas förvaltningens svar.

    Bilagor

  6. Kommunfullmäktige har beslutat Älvsjö och Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnder sammanförs till en gemensam nämnd med namnet Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd 1 juli 2020. I samband med att Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd upphör 30 juni 2020, upphör även nämndens råd och uppdragen till de personer som nämnderna har utsett till ledamöter och ersättare i råden.

    Bilagor

  7. I enlighet med kommunfullmäktiges budget 2020 ska kommunstyrelsen, i samarbete med berörda nämnder, ta fram stadsövergripande riktlinjer för föreningsbidrag som möter stadens demokrativillkor. Förvaltningen delar de synpunkter som lyfts i ärendet Stockholms stads riktlinjer avseende förenings- och kulturbidrag.

    Bilagor

  8. En undersökning har genomfört av trafikförvaltningen där boende på kärnöar i skärgården har frågats om hur de önskar att framtidens båttrafik ska fungera i skärgården. Förvaltningen har inga synpunkter på resultatet i undersökningen.

    Bilagor

  9. Förvaltningen ställer sig positiv till båda utredningsuppdragen då de underlättar bedömningen av sjukpenning som inte heller begränsas av beloppsgräns för arbetslösa samt innebär större flexibilitet för den sjukskrivna personen att kunna återgå i arbete utifrån sina individuella förutsättningar avseende omfattningen av sjukskrivningen.

    Bilagor

  10. I en motion tar Mirja Räihä (S) upp att Stockholms äldre ska kunna garanteras en bra och värdig vård och omsorg. I motionen föreslås att  överenskommelsen mellan Region Stockholm och Storsthlm om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Stockholms län och insatsen Tryggt mottagande följs upp. Förvaltningen anser liksom motionären att det är viktigt att följa upp att samverkan fungerar enligt överenskommelsen. Förvaltningen menar att en kommunalisering av hemsjukvården är en resursfråga för äldreomsorgen.

    Bilagor

  11. I en motion från Karin Wanngård (S) efterfrågas en ökad krisberedskap i staden och att Stockholms stad ska ansvara för att initiera och organisera frivilliga i frivilliga resursgrupper (FRG). Förvaltningen ställer sig positiv till en ökad krisberedskap, krisledningsövningar och iden om en FRG under förutsättningar att staden ges adekvata resurser för att kunna genomföra och hantera detta på ett väl fungerande sätt.

    Bilagor

  12. Författarna av motionen från Socialdemokraterna vill de se en ny strategi inom staden för att öka återvinningsgraden av stockholmares avfall. De vill också se ökade öppettider på återvinningscentralerna samt en förbättrad tillgänglighet. Förvaltningen välkomnar förslaget om en ny strategi men ser inte poängen med att öka öppettiderna innan strategin är på plats då det kan finnas andra åtgärder som ger bättre effekt.

    Bilagor

  13. I en motion av Sveridemokraterna vill de se ett ökat redovisningskrav av kulturstöd. Förvaltningen anser att kommunfullmäktiges förslag till ”Riktlinjer för Stockholms stads arbete med förenings- och kulturbidrag”, innehåller det som motionärerna efterfrågar. Nämnden arbetar redan idag till stora delar utifrån de föreslagna riktlinjerna. Det viktigaste arbetet görs i bedömningen innan bidrag fördelas och detta lägger grunden för uppföljningens kvalitet.

    Bilagor

  14. Följande skrivelser anmäldes till stadsdelsnämnden.

     

    Förslag om coronainformatörer
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 23 maj 2020, dnr HL 2020/260
    Förvaltningens svar daterat 3 juni 2020 bilades.

     

    Förslag om sopsortering i Teaterparken
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 23 maj 2020, dnr HL 2020/261
    Översänt till exploateringskontoret.

     

    Förslag om bajamaja i Vinterviken
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 23 maj 2020, dnr HL 2020/262
    Översänt till idrottsförvaltningen och trafikkontoret.

  15. § 23

    Nämndens och förvaltningens frågor

  16. § 29

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.