Utse justerare och fastställa dag för justering
Yttrande över ej verkställt beslut
Yttrande över ej verkställt beslut
Ärende enligt föräldrabalken 6:8
Ärende enligt föräldrabalken 2:7
Ärende enligt föräldrabalken 2:7
Anmälan enligt lex Sarah
Anmälan enligt lex Sarah
Anmälan om vårdskada (lex Maria)
Anmälan om vårdskada (lex Maria)
Anmälan av protokoll från sociala delegationen
Bilagor
Bilagor
Stadsdelsnämndens frågor och skrivelser
Information från stadsdelsförvaltningen
Utse justerare och fastställa dag för justering
Bilagor
Enligt förvaltningen finns potential att skapa möjligheter för dans i Rålambshovsparken och på gräsytan mellan Ryska ambassaden och scoutstugan i Mariebergsparken. Det skulle dock behöva utredas vidare om det är möjligt och lämpligt att anlägga en dansbana på någon av dessa platser. Förvaltningen har i dagsläget ingen budget för en eventuell dansbana men avser att ta med sig medborgarförslaget som ett underlag till nämndens långsiktiga investeringsplanering. Tillsvidare ser förvaltningen att det finns möjlighet för tillfälliga dansevenemang på amfiteatern i Rålambshovsparken samt att ytan under Lilla Västerbron kan användas för dans.
Bilagor
Förvaltningen har och kommer tillsammans med exploateringskontoret omfördela vissa av aktivitetsytorna inom östra och västra Primusparken till andra delar av lilla Essingen eller Kungsholmen. Samtidigt bedömer förvaltningen att besökstrycket kommer att öka på övriga tillgängliga parker under byggtiden i primusområdet. Med bakgrund i ovanstående ser förvaltningen inte att det är möjligt att ta i anspråk än mer mark i Luxparken för två nya boulebanor. Däremot kommer förvaltningen att generellt se över hur möjligheten till boulespel kan förbättras i kommande förnyelseprojekt i området.
Bilagor
10 mnkr för verksamhetsåret 2022, vilket är en förbättring jämfört med föregående månad. Överskott prognostiseras i första hand inom äldreomsorgen som hittills under året har haft ett betydligt lägre behov av vård- och omsorgsplatser än årets tilldelade medel och budgeterat, detta bedöms vara en effekt av pandemin. Underskott prognostiseras inom verksamhetsområdet ekonomiskt bistånd. Nämnden har erhållit statligt bidrag om 6,4 mnkr för delar av sjuklönekostnaderna för perioden december 2021 till och med mars 2022. Resultatenheterna totalt sett prognostiserar att öka sina fonder med ca 5,8 mnkr.
Bilagor
Funktionsrätt Stockholms stad samordnar nomineringarna till stadsdelsnämndernas, facknämndernas och bolagsstyrelsemas råd för funktionshinderfrågor i samverkan med funktionshinderföreningar inom och utanför Funktionsrätt Stockholms stad.
Bilagor
Enligt förvaltningen är det positivt att planförslaget har intentionen att skydda och värna byggnadens kulturhistoriska värden samtidigt som det skapas möjlighet att utveckla fastigheten. Förvaltningen anser att frågan om översvämningsrisker behöver studeras vidare i fortsatt planarbete. Detta eftersom Stockholms stads skyfallsmodellering indikerar att det idag finns platser i anslutning till planområdet där det riskerar att samlas vatten vid kraftiga skyfall.
Bilagor
Förvaltningens kommande användning av riktlinjerna bedöms vara begränsad i och med att majoriteten av parkvägarna inom ansvarsområdet enbart är för gående. Riktlinjerna är främst anpassade för vägar med både gång- och cykeltrafik. Förvaltningen ser också att val av hindertyp i riktlinjerna kan komma att orsaka högre underhållskostnader eftersom pollare kan frysa fast eller gå sönder lätt. Parkdriftsfordon behöver även enkelt tillträde till parker och grönområden under hela året.
Bilagor
Ett mycket specifikt trädmål som detta förslag är, kräver också mycket specifika riktlinjer och avgränsningar. Det saknas dock en tydlig definition av vad ett träd är och vad som avses med ”anlagd park” vilket kan öppna upp för många tolkningar och missförstånd. Att arbeta efter trädmålet blir komplicerat och samtidigt svårt att kommunicera målet med alla de Stockholmare som intresserar sig och engagerar sig i stadens träd och grönstruktur. Beroende på hur man ska tolka begreppet ”träd” och ”anlagd park” så kan trädmålet också komma att innebära stora merkostnader. Förvaltningen anser inte att beslut ska eller bör fattas utan en grundligare förankring och ett mer genomarbetat beslutsunderlag. Stadsövergripande trädmål bör bottna i en relevant och aktuell trädpolicy. Stadens nuvarande trädpolicy är från 1991. Förvaltningen anser att en ny trädpolicy som är väl förankrad i stadens förvaltningar och bolag ska tas fram och beslutas och utgöra grund för kommande beslut om stadsövergripande trädmål.
Bilagor
Riktlinjer för övergångar mellan förskola, förskoleklass, skola och fritidshem i Stockholms stad
Förvaltningen bedömer att de reviderade riktlinjerna uppfyller de krav som bör ställas vid övergången mellan förskola och skola. Förvaltningen ser att riktlinjernas krav på handlingsplaner inom varje stadsdelsnämndsområde och innehållet i planen stärker förutsättningarna för samverkan mellan förskola och skola.
Bilagor
Sedan 2020 års rapport syns en utveckling inom flera områden. Till exempel visar uppföljningen på tydligare styrning av det språkutvecklande arbetet och en tydligare organisation för att säkerställa undervisning enligt skollagen i de kommunala förskolorna.
Bilagor
Att socialtjänsten får möjlighet att besluta om utreseförbud på fler grunder än i dagsläget anser förvaltningen är bra då fler barn kan skyddas.
Bilagor
Baserat på verksamhetens inriktning, det geografiska läget och den angivna serveringstiden gör förvaltningen bedömningen att det inte föreligger någon risk för att sociala olägenheter eller andra olägenheter skulle uppstå med serveringstillstånd. Förvaltningen avstår från att yttra sig beträffande den sociala faktor som avser buller och/eller ljudnivåer eftersom det beaktas i miljöförvaltningens remissyttrande.
Bilagor
Baserat på verksamhetens inriktning, det geografiska läget och den angivna serveringstiden gör förvaltningen bedömningen att det inte föreligger någon risk att sociala olägenheter eller andra olägenheter skulle uppstå med serveringstillstånd. Förvaltningen avstår från att yttra sig beträffande den sociala faktor som avser buller och/eller ljudnivåer eftersom det beaktas i miljöförvaltningens remissyttrande.
Bilagor
Baserat på verksamhetens inriktning, det geografiska läget och den angivna serveringstiden gör förvaltningen bedömningen att det inte föreligger någon risk att sociala olägenheter, eller andra olägenheter, skulle uppstå med serveringstillstånd. Förvaltningen avstår från att yttra sig beträffande den sociala faktor som avser buller och/eller ljudnivåer eftersom det beaktas i miljöförvaltningens remissyttrande.
Bilagor
Anmälan av protokoll från pensionärsrådet
Anmälan av protokoll från rådet för funktionshinderfrågor
Information från stadsdelsförvaltningen