Hoppa över navigering
  1.   1

    Utse justerare och dag för justering

  2.   2

    Ärende enligt föräldrabalken

  3.   3

    Ärende enligt föräldrabalken

  4.   4

    Anmälan av ärende enligt lex Sarah

  5.   5

    Anmälan av IVOs beslut

  6.   6

    Anmälan av JOs beslut

  7.   7

    Anmälan av delegationsbeslut

  8.   8

    Anmälan av protokoll från sociala delegationen

  9.   33

    Stadsdelsnämndens frågor

  10.   34

    Information från förvaltningen

  1. § 2

    Ärende enligt föräldrabalken

  2. § 3

    Ärende enligt föräldrabalken

  3. § 4

    Anmälan av ärende enligt lex Sarah

  4. § 5

    Anmälan av IVOs beslut

  5. § 6

    Anmälan av JOs beslut

  6. § 7

    Anmälan av delegationsbeslut

  7. § 8

    Anmälan av protokoll från sociala delegationen

  8.  

     

    Sammantaget förväntas verksamheterna redovisa ett överskott om 2,0 mnkr för verksamhetsåret 2022. Överskott prognostiseras inom äldreomsorgen och ett underskott prognostiseras inom verksamhetsområdet ekonomiskt bistånd samt stöd och service till personer med funktionsnedsättning.

    Bilagor

  9.  

     

    Stadsdelsförvaltningarna Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm, har arbetat fram ett för region innerstaden gemensamt underlag till stadens boendeplaneringen för äldre. Den stadsövergripande planen, som ska vara vägledande för beslut gällande förändringar av stadens äldreboendebestånd, sammanställs av äldreförvaltningen och beslutas av kommunstyrelsen.

    Bilagor

  10.  

     

    I stadens budget framgår att socialförvaltningen ska samordna arbetet med boendeplanen för bostäder för personer med funktionsnedsättning och bearbeta stadsdelsnämndernas/regionernas förslag samt föreslå beslut om åtgärder utifrån en sammanvägd övergripande bedömning av behov och framtida trender.

    Bilagor

  11.  

    Stadsdelsnämnden kan med stöd i kommunallagen uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Delegationsordningen behöver uppdateras och ändras.

    Bilagor

  12.  

    En vakant post som ordinarie ledamot som företräder SPF seniorerna har uppkommit. SPF seniorerna har med anledning därav nominerat Boel Seldén, SPF seniorerna till ersättare i pensionärsrådet och att Karin Schiöld, SPF seniorerna övergår från ersättare till ordinarie ledamot.

    Bilagor

  13.  

     

    Utförandet av hemtjänstinsatser samt larmutryckningar nattetid för hemtjänsten i egen regi, bedrivs av Attendo Sverige AB till och med 31 augusti 2023. Avtalet går därefter inte att förlänga. Kungsholmens stadsdelsnämnd behöver avgöra om en ny upphandling av tjänsten ska göras eller om utförandet av insatserna efter avtalets utgång ska övergå i egen regi.

    Bilagor

  14.  

    Psykisk ohälsa bland ungdomar är ett växande problem men forskning visar att fysisk rörelse kan minska psykisk ohälsa. Idrottsförvaltningen har på uppdrag av idrottsnämnden med flera tagit fram handlingsplanen för främjande av psykisk hälsa genom fysisk aktivitet bland ungdomar. I handlingsplanen framgår vad stadens olika nämnder och förvaltningar ska göra för att bidra till att minska psykisk ohälsa genom fysisk aktivitet. Nämnden har ombetts yttra sig över handlingsplanen och förvaltningen ställer sig bakom handlingsplanen.

    Bilagor

  15.  

     

    Enligt förvaltningen är det positivt att det inom Kungsholmens stadsdelsområde skapas en ny idrottshall som innebär förbättrade möjligheter för motion och rörelse. Idrottshallens placering intill Konradsbergs skolområde är också särskilt positiv för barn och unga och deras möjlighet till skolidrott samt  fritidsaktiviteter på kvällar och helger.

    Bilagor

  16.  

     

    Förvaltningen är positiv till att idrottsnämnden tagit fram en reviderad strategi för idrottsanläggningar och att ärendet remitterats till stadens samtliga nämnder och bolag. För förvaltningen är det värdefullt att få en förståelse för de förutsättningar och utmaningar som staden har i planeringen av idrottsanläggningar. Förvaltningen omfattas också själva av strategin då den berör frågor om spontanidrott (som bland annat återfinns på parkmark) samt frågor om att motivera stockholmarna till fysisk aktivitet

    Bilagor

  17.  

    Förvaltningen ser positivt på revideringen av framkomlighetsstrategin, utifrån det omfattande stadsbyggande som sker i Stockholm, som innebär en tätare och mer funktionsblandad stad. Detta ställer högre krav på att det skapas nya möjligheter för en ny typ av mobilitet. I framkomlighetsstrategin anges att den bara gäller för stadens vägar och gator, men förvaltningen anser dock att det är problematiskt att stadens parker lämnas utanför strategin och inte nämns i de sammanhang då man skriver om offentliga rum. Parker och grönområden innehåller, förutom viktiga vistelseytor, både gång- och cykelvägar och är en viktig del av stadens nätverk som kopplar samman staden.

    Bilagor

  18.  

    En genomgripande reform föreslås av samhällets insatser för personer med samsjuklighet, det vill säga personer med missbruk/beroende och annan psykiatrisk diagnos eller närliggande tillstånd. Syftet med reformen är ökad samordning, behovsanpassning och personcentrering och består av tio delar. Bland annat föreslås att huvudmannaskapet för vård och stöd till personer med skadligt bruk eller beroende ska flyttas från kommunen till regionen.  Innehållet i reformen kommer innebära en omställning och anpassning av socialtjänstens insatser då regionen kommer att överta behandlingsansvaret för skadligt bruk och beroende.

    Bilagor

  19.  

     

    Kommunstyrelsen har begärt yttrande från Kungsholmens stadsdelsnämnd inför beslut om hur staden ska upprätta en intern rapporteringskanal för stadens nämnder, bolag och stiftelser enligt lag om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden. Förvaltningen ställer sig positiv till förslaget för att uppnå en enhetlig och korrekta hantering av eventuella missförhållanden inom staden.

    Bilagor

  20.  

    Förvaltningen föreslår att stadsdelsnämnden överlämnar tjänsteutlåtandet som svar på remissen från socialförvaltningen.

    Bilagor

  21.  

    Kommunstyrelsen har utarbetat förslag till nytt samverkansavtal med SISAB avseende lokaler för pedagogisk verksamhet. För flertalet stadsdelsnämnder innebär förslaget att hyran höjs. Samtidigt föreslås förändringar i ansvaret mellan SISAB och nämnderna på ett sätt som gynnar hyresgästen.

    Bilagor

  22.  

    Förvaltningen arbetar sedan länge enligt stadens miljö- och klimathandlingsplaner för att minska klimatutsläpp från resor och transporter, och därigenom minska biltrafiken. Förvaltningen stödjer stadens arbete med att öka framkomligheten för att det ska vara attraktivt och säkert att gå, cykla och åka kollektivt. Likaså välkomnar förvaltningen stadens pågående arbete med gågator och sommargågator och ser att detta går i linje med vad som efterfrågas i motionen.

    Bilagor

  23. § 30

    Anmälan av protokoll från pensionärsrådet

  24. § 31

    Anmälan av protokoll från rådet för funktionshinderfrågor

  25. § 32

    Anmälan av protokoll från förvaltningsgruppen

  26. § 33

    Stadsdelsnämndens frågor

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.