Hoppa över navigering
  1.   1

    Anmälan av justerare och dag för justering

  2.   28

    Stadsdelsnämndens frågor

  3.   29

    Information från stadsdelsförvaltningen

  4.   30

    Ärende enligt föräldrabalken

  5.   31

    Ärende enligt föräldrabalken

  6.   32

    Ärende enligt föräldrabalken

  7.   33

    Ärende enligt föräldrabalken

  8.   34

    Ärende enligt föräldrabalken

  1. § 1

    Anmälan av justerare och dag för justering

  2.  

    Förvaltningen ska till 2022 undersöka möjligheten att julbelysa träd på Stora Essingen. Då både trafikkontoret och stadsdelsförvaltningen arbetar med träden på Kungsholmen finns behov av dialog mellan de olika förvaltningarna både gällande informationsspridning och eventuell julbelysning i träd på Stora Essingen. Därför föreslår förvaltningen att förslaget och tjänsteutlåtandet ska skickas till trafiknämnden för kännedom.

    Bilagor

  3.  

    I juni 2021 inkom det ett medborgarförslag till förvaltningen angående att utöka lekplatsen på Kungsholms hamnplan. Det är gatumark och trafikkontoret har rådighet över platsen. Trafikkontoret har pågående skolprojekt med åtgärder i gaturummet. Förvaltningen ser inget behov av att utöka lekplatsen i nuläget.

    Bilagor

  4.  

    Förvaltningen prognostiserar ett överskott om 32,1 mnkr efter resultatöverföringar. Prognosen är sammantaget oförändrad jämfört med föregående månad. De ekonomiska effekterna av pandemin är fortsatt märkbara och påverkar förvaltningens prognos. Störst ekonomisk påverkan har den pågående pandemin inom äldreomsorgen som visar ett större överskott som främst hänförs till färre köp av vård- och omsorgsplatser än budgeterat. Försörjningsstöd visar en negativ avvikelse vilket orsakas av att verksamheten har fler hushåll med ekonomiskt bistånd än budgeterat. Antalet inskrivna barn inom förskolan fortsätter att minska. Förvaltningen har erhållit statsbidrag för delar av sjuklönekostnaderna om 9,4 mnkr. Förvaltningen har även erhållit verksamhetsspecifika statsbidrag av engångskaraktär. Dessa medel har förvaltningen erhållit utan ansökan, de är av engångskaraktär och bidrar också till årets överskott.

    Bilagor

  5.  

    Förvaltningen föreslår att nämnden inväntar miljö- och hälsoskyddsnämndens handlingsplan för inrättandet av fler badplatser i staden, för att kunna ta ett välgrundat beslut om huruvida förvaltningen ska ansöka om att upphäva badförbudet.

    Bilagor

  6.  

    Förvaltningen instämmer med skribenterna om behovet av ett seniorboende inom Kungsholmens stadsdelsområde. Förvaltningen har i olika sammanhang framfört behovet av seniorboende vid ett flertal tillfällen och varit i kontakt med Micasa Fastigheter samt med stadsbyggnadskontoret. Även privat intressent har kontaktats. Förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på denna skrivelse överlämnas till exploateringsnämnden som fattar beslut om markanvisningar.

    Bilagor

  7.  

    Förvaltningen följer gällande lagstiftning och stadens riktlinjer kring polisanmälan i ärenden som rör våld mot barn. I de ärenden förvaltningen inte gör polisanmälningar fattas det beslutet enligt delegationsordningen av sociala delegationen. Gällande den lokala samverkan med skolorna på Kungsholmen anser förvaltningen att den fungerar bra

    Bilagor

  8.  

    Stadsdelsförvaltningen redogör i ärendet för svaren på frågeställarens frågor kopplad till meddelarfrihet, visselblåsarlagen och visselblåsardirektivet

    Bilagor

  9.  

    Stadsdelsförvaltningen redogör i ärendet kring den pågående inventeringen av deltidsanställda inom äldreomsorgen med önskemål om att få ökad sysselsättningsgrad och redogör för andra personalfrämjande insatser som genomförts under året. Förvaltningen hänvisar till årets verksamhetsberättelse för slutgiltigt resultat av inventeringen.

    Bilagor

  10.  

    Mandatet för ordförande och vice ordförande i sociala delegationen förtydligas genom att dessa personligen utses att ha rätt att fatta de beslut som ordförande i socialnämnden enligt lag får besluta om.

    Bilagor

  11.  

    Enligt förvaltningen är det positivt att det inom Kungsholmens stadsdelsområde finns en mångfald av förskoleverksamheter och förvaltningen ser att förskolan inom fastigheten Hemmet 18 och 20 fyller en funktion utifrån det perspektivet. Förvaltningen vill dock lyfta att nuvarande befolkningsprognoser visar på ett vikande behov av förskoleplatser fram till år 2030. Dessutom är Östra S:t Göran, området som aktuell förskola tillhör, den del av Kungsholmens stadsdelsområde där barnunderlaget minskar mest och det finns redan idag många lediga förskoleplatser i området.

     

    Bilagor

  12.  

    Parkplanen är ett centralt och vägledande dokument för parkmiljöavdelningens arbete och förvaltningen anser att informationen i parkplanerna kan vara av stort intresse för allmänheten. Förvaltningen märker av ett ökat engagemang för och användning av stadens parkområden. En förbättrad digital tillgänglighet av parkplanerna kan vara ett bra sätt att tillhandahålla information som efterfrågas av medborgarna.

    Bilagor

  13.  

    När staden växer och förtätas behöver fler människor kunna förflytta sig på samma yta. Cykling är också ett tyst och fossilbränslefritt transportmedel som bidrar till målet om minskad klimatpåverkan och till folkhälsan genom ökad fysisk aktivite

    Bilagor

  14.  

    Syftet med trafiksäkerhetsplanen är att ta ett samlat grepp om stadens trafiksäkerhetsrelaterade arbete och att peka ut den strategiska riktningen framåt.

    Bilagor

  15.  

    Ett förändrat klimat med stigande medeltemperatur medför ökad och mer intensiv nederbörd, och en ökad risk för värmeböljor och torka. För Stockholms stad innebär det att anpassningar på olika sätt måste ske för att klara de extrema väderhändelser och de klimatförändringar som väntar. I budget för år 2020 fick kommunstyrelsen i uppdrag att i samarbete med berörda nämnder och bolag utarbeta en handlingsplan för klimatanpassning. Klimatanpassningsarbetet är i första hand fokuserat på skyfall och värmeböljor. Uppdraget ska Oses i ljuset av Stockholm stads miljöprogram 2020-2023.

    Bilagor

  16.  

    Förvaltningen kan konstatera att det idag finns ett större behov än innan pandemin av ett stadsgemensamt ramverk för arbete hemifrån. Personalstrategiska avdelningen (PAS) har under våren och sommaren tagit fram ett stadsövergripande ramverk vilket omfattar hela staden. Syftet med detta är både att bidra till staden som attraktiv arbetsgivare men också att underlätta den process som pågår med att fler medarbetare arbetar och kommer att arbeta hemifrån framöver och efter pandemin

    Bilagor

  17.  

    Kommunstyrelsen har begärt ett yttrande från Kungsholmens stadsdelsnämnd med anledning av rekommendation från Storsthlm om att anta en överenskommelse mellan Stockholms läns kommuner och Region Stockholm. Överenskommelsen avser samverkan kring hälso-, sjuk- och tandvård för barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet. Överenskommelsen beskriver hur hälso-, sjuk- och tandvård för barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet ska samordnas. Parternas gemensamma syfte är att säkerställa att barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet får tillgång till hälso-, sjuk- och tandvård på samma villkor som andra barn och unga.

    Bilagor

  18.  

    Förvaltningen är positiv till förslaget om visningsmiljöer med välfärdsteknik. Förvaltningen vill trycka på att det är viktigt att visningsmiljöerna är lättillgängliga. Det får gärna finnas flera små och kanske några stora med ett större utbud. Det skulle även kunna finnas mobila visningsmiljöer och det vore bra om visningsmiljön även kunde besökas digitalt

    Bilagor

  19.  

    Kvalitetsprogrammet lyfter förhållningssätt och fokusområden som tillsammans syftar till att ge stadens verksamheter en vägledning och gemensam förståelse för stadens ambitioner inom det systematiska kvalitetsarbetet. Programmet omfattar även riktlinjer för informationssäkerhet. Förvaltningen ställer sig positiv till förslaget och instämmer i att de förhållningssätt och fokusområden som lyfts i programmet är väsentliga för att bidra till en hög kvalitet i stadens och stadsdelsförvaltningens verksamheter.

    Bilagor

  20.  

    Restaurang Dolce Vita serverar klassiska italienska maträtter och desserter. Restaurangens målgrupp är familjer och personer som tycker om italiensk mat. Baserat på verksamhetens inriktning, det geografiska läget samt den angivna serveringstiden bedömer förvaltningen att det inte föreligger någon risk för att sociala olägenheter eller andra olägenheter skulle uppstå med ett serveringstillstånd. Ingen känd problematik finns kring företaget som ansöker om serveringstillstånd

    Bilagor

  21. § 25

    Anmälan av protokoll från pensionärsrådet

  22. § 26

    Anmälan av protokoll från rådet för funktionshinderfrågor

  23. § 27

    Anmälan av protokoll från förvaltningsgruppen

  24. § 28

    Stadsdelsnämndens frågor

  25. § 29

    Information från stadsdelsförvaltningen

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.