Hoppa över navigering
  1.   1

    Anmälan av justerare och dag för justering

  2.   21

    Stadsdelsnämndens frågor

  3.   22

    Information från stadsdelsförvaltningen

  4.   23

    Hyreslokaler inom särskilda boendeformer

  5.   24

    Yttrande till Inspektionen för vård och omsorg

  6.   25

    Ärende enligt LVU

  7.   26

    Ärende enligt LVU

  8.   27

    Ärende enligt LVU

  9.   28

    Ärende enligt föräldrabalken

  10.   29

    Ärende enligt föräldrabalken

  11.   30

    Ärende enligt föräldrabalken

  12.   31

    Ärende enligt föräldrabalken

  13.   32

    Ärende enligt föräldrabalken

  14.   33

    Anmälan av yttrande till Inspektionen för vård och omsorg

  15.   34

    Anmälan av delegationsbeslut

  16.   35

    Anmälan av protokoll från sociala delegationens sammanträde

  1. § 1

    Anmälan av justerare och dag för justering

  2.  

    Parken kommer att rustas upp i etapper med ett färdigställande under 2023. Hela projektet, från programarbete till slutbesiktning, beräknas kosta 12-14 miljoner kronor. Det innefattar även ett nytt offentligt konstverk som tas fram i samverkan med Stockholm konst.

    Bilagor

  3.  

    Stadsdelsnämnderna ska regionvis ta fram ett gemensamt underlag till stadsövergripande boendeplanering 2022 med utblick mot 2040. Arbetet samordnas av äldrenämnden. Boendeplanen ska därefter godkännas av kommunstyrelsen. Stadsdelsförvaltningarna i region innerstaden (Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm) har tillsammans arbetat fram underlaget.

    Bilagor

  4.  

    Förvaltningen prognostiserar en budget i balans. Prognosen innehåller en rad osäkerhetsfaktorer med anledning av den pågående pandemin. Störst ekonomisk påverkan har den pågående pandemin på äldreomsorgens verksamheter. Till och med februari balanseras utförarnas underskott mot beställarnas överskott. Försiktighetsprincipen tillämpats i samband med prognosen. Förvaltningen kommer att kompenseras för delar av sjuklönekostnaden för perioden jan-april. Osäkerhet råder dock om staden även i år kommer att få stadsbidrag för delar av kostnader som hänförs till effekter av pandemin. Gällande övriga verksamheter prognostiseras en budget i balans med undantag för ekonomiskt bistånd som liksom föregående år visar det största underskottet.

    Bilagor

  5.  

    Vängåvans parklek på Stora Essingen drivs sedan många år tillbaka av den ekonomiska föreningen Vängåvans vänner med ekonomiskt stöd från stadsdelsförvaltningen. Vängåvans vänner har lämnat in en ansökan om ett idéburet offentligt partnerskap (IOP). Förvaltningen bedömer att ansökan uppfyller de krav som staden har för en IOP och föreslår att nämnden godkänner förslaget till överenskommelse om IOP med den ekonomiska föreningen Vängåvans vänner.

    Bilagor

  6.  

    Denna rapportering avser 19 beslut enligt SoL inom äldreomsorg samt 15 beslut enligt LSS och fyra beslut enligt SoL inom omsorg om personer med funktionsnedsättning. Dessutom rapporteras 59 beslut inom äldreomsorgen som pausats på grund av covid-19. Rapporteringen avser kvartal 4-2020 och rapporteras till IVO samt stadens äldreförvaltning, socialförvaltning och revisionskontor

    Bilagor

  7.  

    Stadsdelsnämnden kan med stöd i kommunallagen uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot eller ersättare att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Delegationsordningen behöver uppdateras och ändras

    Bilagor

  8.  

    En skrivelse har inkommit från Socialdemokraterna avseende förslag på områden som skulle kunna utvecklas med stöd av den digitala omställningen som skett i och med pandemin. Stadsdelsförvaltningen redogör i ärendet för digitala omställningar som har genomförts under pandemin och hänvisar till förvaltningens verksamhetsplan för 2021 för mer utförlig planering avseende digitalisering inom förvaltningens verksamheter

    Bilagor

  9.  

    Vänsterpartiet i stadsdelsnämnden har inkommit med en skrivelse om hur Stockholms stad arbetar för att minska spridning av covid-19 i hemtjänsten och på äldreboenden.

    Bilagor

  10.  

    Förvaltningen anser att det är relevant att stadsledningskontoret och miljöförvaltningen analyserar och utvärderar genomförda klimatinvesteringar. I ett sådant arbete kan livscykelanalyser ingå. I samband med en eventuell översyn av klimatinvesteringarna anser förvaltningen också att fördelningen av investeringarna bör ses över, så att klimatanpassningsåtgärderna sprids på ett bra sätt över staden.

    Bilagor

  11.  

    Kommunstyrelsen har begärt yttrande från bland annat Kungsholmens stadsdelsnämnd med anledning av en motion om att utreda stadens kostnader för tolkar. Stadens verksamheter är beroende av tolkar i sitt dagliga arbete för att kunna bemöta personer som inte behärskar svenska. Stockholms stad upphandlar tolktjänster centralt av serviceförvaltningen som även svarar för kvalitetsuppföljning

    Bilagor

  12.  

    Inom Kungsholmens stadsdelsnämndsområde går de flesta barnen i förskola och förskolorna har utbildade förskollärare och barnskötare med god kompetens. Förvaltningen ser därför att förslagen som läggs fram i utredningen bedöms ha relativ liten påverkan på de kommunala förskolorna i stadsdelen. Utredningens förslag kommer däremot att vara viktiga för stadsdelar i socioekonomiskt utsatta områden och för att skapa mer likvärdiga förutsättningar för barnen i staden.

     

    Bilagor

  13. § 18

    Anmälan av protokoll från sammanträde med rådet för funktionshinderfrågor

  14. § 19

    Anmälan av protokoll från sammanträde med pensionärsrådet

  15. § 20

    Anmälan av protokoll från sammanträde med förvaltningsgruppen

  16. § 21

    Stadsdelsnämndens frågor

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.