Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare och dag för justering

  2.   2

    Tillsynsärende enligt tobakslagen

  3.   3

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap 7 § 1 punkten föräldrabalken (FB)

  4.   4

    Nedläggning faderskapsutredning enligt 2 kap 7 § andra stycket föräldrabalken

  5. Den 25 oktober 2018 gav Södermalms stadsdelsnämnd stadsdelsförvaltningen i uppdrag att bereda en skrivelse av Birgitta Sevefjord (V) och Mathias Leveborn (V) om att ta bort miljö- och hälsoskadligt fallskydd i våra lekparker.

    Bilagor

  6. Södermalms stadsdelsnämnd gav den 25 april 2019 stadsdelsförvaltningen i uppdrag att bereda en skrivelse med titeln ”Inga fimpar på Södermalm!” av Birgitta Sevefjord (V) m.fl.
     

    Bilagor

  7. Skrivelsens författare önskar få svar på följande frågor: Hur har snöröjningen och halkbekämpningen fungerat i parkerna? Har förvaltningen hittat några särskilda problem och/eller särskilda framgångsfaktorer? Hur har de personer som är brukare av förvaltningens egna verksamheter klarat de problem som uppstått av den bristande hanteringen av snön mer generellt? Samma fråga som i punkt 3 men utifrån ett medarbetarperspektiv? Har förvaltningen några förslag om hur vi kan vässa snöröjningen och halkbekämpningen framöver så att vi kan undvika en vinter som denna igen?

    Bilagor

  8. Med anledning av ett medborgarförslag om att återinföra dricksvattenfontäner i staden beslutade stadsdelsnämnden vid nämndsammanträde den 22 november 2018 att ge förvaltningen i uppdrag att tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall undersöka förutsättningarna för att återinrätta stängda dricksvattenfontäner i stadsdelsområdet.
     

    Bilagor

  9. Vid sammanträdet den 21 februari 2019 fick stadsdelsförvaltningen i uppdrag att bereda ett medborgarförslag om aktivitetslokaler i Hammarby sjöstad. Förslagsställaren vill dels att stadsdelsnämnden utreder att Hammarby sjöstad får lokaler för aktiviteter för olika grupper och dels speciellt utreder en träffpunkt för äldre.
     

    Bilagor

  10. Södermalms stadsdelsnämnd har fått ett medborgarförslag angående området mellan Skinnarviksberget och Skinnarviksparken.
    För att göra den, enligt förslagsställarna, idag nedslitna och otrygga platsen trevligare att vistas på föreslås att några åtgärder genomförs såsom slyröjning, förse befintlig gångväg med belysning och att se över parkbänkarnas placering och utformning.

    Bilagor

  11. Nämnden har erhållit ett medborgarförslag om insamling av allt matavfall på Södermalm- en insats för klimatet och miljön. I medborgarförslaget som föreningen Södermalmsparkernas vänner inkommit med föreslås det att stadsdelen ska samla in allt matavfall som uppkommer i stadsdelens hushåll, skolor, äldreboenden, sjukhus, restauranger med mera.

    Bilagor

  12. I medborgarförslaget lyfts att nya forskningsresultat kontinuerligt presenteras som pekar mot drastiska minskningar av pollinerare och insekter. Mot bakgrund av detta uppmanar förslagsställaren att stadsdelsförvaltningen planerar ängsblommor på stadens grönytor istället för att klippa gräset kort, för att på så sätt motverka bi- och insektsdöden och främja biologisk mångfald.

    Bilagor

  13. Södermalms stadsdelsnämnd har fått ett medborgarförslag om att sätta upp informationsskyltar i Hammarby sjöstad på platser av historiskt intresse.

    Bilagor

  14. Södermalms stadsdelsnämnd har fått ett medborgarförslag med önskemål om flera förbättringar gällande en parkyta vid den övre delen av Björns trädgård vid Kapellgränd. Förslagsställaren framför att parkytan upplevs som otrygg. De förslag på förbättringsåtgärder som medborgaren föreslår är bland annat växtväggar för att minska klotter i området, fler buskar och blommor, förbättrad gångväg och bättre belysning.
     

    Bilagor

  15. Södermalms stadsdelsförvaltning har fått ett medborgarförslag om att torrlägga promenaden mellan Medborgarplatsen och Södra station.

    Bilagor

  16. Följande medborgarförslag har lämnats in till stadsdelsnämnden. Nämnden beslutar vid sammanträdet om förslaget ska beredas av förvaltningen eller hanteras på annat sätt.

    Bilagor

  17. Revisorerna för Södermalms stadsdelsnämnd har avslutat revisionen för nämndens verksamhet under år 2018. I årsrapporten redovisar revisionskontoret översiktligt resultatet av revisionsårets grundläggande och fördjupande granskningar samt hur rekommendationer från tidigare års granskningar har tagits hänsyn till.
     

    Bilagor

  18. Stadsbyggnadskontoret har översänt för yttrande ett förslag till detaljplan med syftet att bekräfta nuvarande användning inom fastigheten Bonden Mindre 14 med bostäder, lokaler för centrumändamål, förskola samt vård- och omsorgsboende.
     

    Bilagor

  19. Stadsdelsnämnden har på remiss från kommunstyrelsen fått en motion gällande social investeringsfond i Stockholms stad. I motionen framgår att den nya majoriteten i samband med den budget som nu föreslagits aviserat att nya anslag till sociala investeringar inte kommer att beviljas. I motionen föreslås att en social investeringsfond även i fortsättningen bidrar till att finansiera förebyggande arbete i stadens verksamheter.
     

    Bilagor

  20. Stadsdelsnämnden har av kommunstyrelsen fått en motion av Olle Burell (S) på remiss om att hedra minnet av Izzy Young med en egen plats. I motionen framförs att Israel Young, eller Izzy Young som de flesta känner honom som, vid 90 års ålder avlidit. I motionen nämns att Izzy Young ända fram till 2018 drev Folklore centrum i en lokal på hörnet Wollmar Yxkullsgatan/Björngårdsgatan och att han är en kulturlegend vars arv och minne Stockholm stad bör vårda. Med anledning av detta föreslås i motionen att kommunfullmäktige beslutar att namnge en plats efter Izzy Young.
     

    Bilagor

  21. I motionen beskrivs utbildningsmodellen ”Stjärnmärkt”, en utbildningsmodell i fyra steg som främst vänder sig till anställda på demensboenden, äldreboenden och hemtjänstenheter men även till biståndshandläggare. Skribenterna föreslår att kommunfullmäktige beslutar att staden ska främja att arbetssättet ”Stjärnmärkt demenskompetens” fortsätter och utökas i staden.

    Bilagor

  22. En policy för sociala medier i Stockholms stad har tagits fram. Policyn slår fast grundläggande principer och ramar för stadens närvaro i sociala medier. Detta för att göra det tydligare vad som krävs av staden vid närvaro på sociala medier och att främja en hög kvalitet på stadens konton.

    Bilagor

  23. Socialförvaltningens tillståndsenhet har remitterat en ansökan om serveringstillstånd för restaurang Terrassen Café, Götgatan 78. Remissen inkom till förvaltningen 2019-05-10.

    Bilagor

  24. Kvalitetsutmärkelsen är Stockholms stads årliga pris för att uppmärksamma, belöna och rikta ljuset mot framgångsrik verksamhetsutveckling i staden. Från Södermalms stadsdelsnämnd deltar Danvikstulls dagliga verksamhet som drivs på entreprenad av Frösunda Omsorg AB i Stockholms stads kvalitetsutmärkelse år 2019.

    Bilagor

  25.   35

    Anmälan av protokoll från stadsdelsnämndens pensionärsråd

  26.   37

    Anmälan av ungdomsrådets protokoll

  27.   38

    Övriga frågor

  1. § 1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Månadsrapport per maj med helårsprognos visar på en budget i balans före resultatöverföring och en budget i balans efter resultatöverföring.

    Bilagor

  3. Den 25 oktober 2018 gav Södermalms stadsdelsnämnd stadsdelsförvaltningen i uppdrag att bereda en skrivelse av Birgitta Sevefjord (V) och Mathias Leveborn (V) om att ta bort miljö- och hälsoskadligt fallskydd i våra lekparker.

    Bilagor

  4. Södermalms stadsdelsnämnd gav den 25 april 2019 stadsdelsförvaltningen i uppdrag att bereda en skrivelse med titeln ”Inga fimpar på Södermalm!” av Birgitta Sevefjord (V) m.fl.
     

  5. Skrivelsens författare önskar få svar på följande frågor: Hur har snöröjningen och halkbekämpningen fungerat i parkerna? Har förvaltningen hittat några särskilda problem och/eller särskilda framgångsfaktorer? Hur har de personer som är brukare av förvaltningens egna verksamheter klarat de problem som uppstått av den bristande hanteringen av snön mer generellt? Samma fråga som i punkt 3 men utifrån ett medarbetarperspektiv? Har förvaltningen några förslag om hur vi kan vässa snöröjningen och halkbekämpningen framöver så att vi kan undvika en vinter som denna igen?

    Bilagor

  6. Med anledning av ett medborgarförslag om att återinföra dricksvattenfontäner i staden beslutade stadsdelsnämnden vid nämndsammanträde den 22 november 2018 att ge förvaltningen i uppdrag att tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall undersöka förutsättningarna för att återinrätta stängda dricksvattenfontäner i stadsdelsområdet.
     

    Bilagor

  7. Vid sammanträdet den 21 februari 2019 fick stadsdelsförvaltningen i uppdrag att bereda ett medborgarförslag om aktivitetslokaler i Hammarby sjöstad. Förslagsställaren vill dels att stadsdelsnämnden utreder att Hammarby sjöstad får lokaler för aktiviteter för olika grupper och dels speciellt utreder en träffpunkt för äldre.
     

    Bilagor

  8. Södermalms stadsdelsnämnd har fått ett medborgarförslag angående området mellan Skinnarviksberget och Skinnarviksparken.
    För att göra den, enligt förslagsställarna, idag nedslitna och otrygga platsen trevligare att vistas på föreslås att några åtgärder genomförs såsom slyröjning, förse befintlig gångväg med belysning och att se över parkbänkarnas placering och utformning.

    Bilagor

  9. Nämnden har erhållit ett medborgarförslag om insamling av allt matavfall på Södermalm- en insats för klimatet och miljön. I medborgarförslaget som föreningen Södermalmsparkernas vänner inkommit med föreslås det att stadsdelen ska samla in allt matavfall som uppkommer i stadsdelens hushåll, skolor, äldreboenden, sjukhus, restauranger med mera.

    Bilagor

  10. I medborgarförslaget lyfts att nya forskningsresultat kontinuerligt presenteras som pekar mot drastiska minskningar av pollinerare och insekter. Mot bakgrund av detta uppmanar förslagsställaren att stadsdelsförvaltningen planerar ängsblommor på stadens grönytor istället för att klippa gräset kort, för att på så sätt motverka bi- och insektsdöden och främja biologisk mångfald.

    Bilagor

  11. Södermalms stadsdelsnämnd har fått ett medborgarförslag om att sätta upp informationsskyltar i Hammarby sjöstad på platser av historiskt intresse.

    Bilagor

  12. Södermalms stadsdelsnämnd har fått ett medborgarförslag med önskemål om flera förbättringar gällande en parkyta vid den övre delen av Björns trädgård vid Kapellgränd. Förslagsställaren framför att parkytan upplevs som otrygg. De förslag på förbättringsåtgärder som medborgaren föreslår är bland annat växtväggar för att minska klotter i området, fler buskar och blommor, förbättrad gångväg och bättre belysning.
     

    Bilagor

  13. Södermalms stadsdelsförvaltning har fått ett medborgarförslag om att torrlägga promenaden mellan Medborgarplatsen och Södra station.

    Bilagor

  14. Följande medborgarförslag har lämnats in till stadsdelsnämnden. Nämnden beslutar vid sammanträdet om förslaget ska beredas av förvaltningen eller hanteras på annat sätt.

    Bilagor

  15. Revisorerna för Södermalms stadsdelsnämnd har avslutat revisionen för nämndens verksamhet under år 2018. I årsrapporten redovisar revisionskontoret översiktligt resultatet av revisionsårets grundläggande och fördjupande granskningar samt hur rekommendationer från tidigare års granskningar har tagits hänsyn till.
     

    Bilagor

  16. Stadsbyggnadskontoret har översänt för yttrande ett förslag till detaljplan med syftet att bekräfta nuvarande användning inom fastigheten Bonden Mindre 14 med bostäder, lokaler för centrumändamål, förskola samt vård- och omsorgsboende.
     

    Bilagor

  17. Stadsdelsnämnden har på remiss från kommunstyrelsen fått en motion gällande social investeringsfond i Stockholms stad. I motionen framgår att den nya majoriteten i samband med den budget som nu föreslagits aviserat att nya anslag till sociala investeringar inte kommer att beviljas. I motionen föreslås att en social investeringsfond även i fortsättningen bidrar till att finansiera förebyggande arbete i stadens verksamheter.
     

    Bilagor

  18. Stadsdelsnämnden har av kommunstyrelsen fått en motion av Olle Burell (S) på remiss om att hedra minnet av Izzy Young med en egen plats. I motionen framförs att Israel Young, eller Izzy Young som de flesta känner honom som, vid 90 års ålder avlidit. I motionen nämns att Izzy Young ända fram till 2018 drev Folklore centrum i en lokal på hörnet Wollmar Yxkullsgatan /Björngårdsgatan och att han är en kulturlegend vars arv och minne Stockholm stad bör vårda. Med anledning av detta föreslås i motionen att kommunfullmäktige beslutar att namnge en plats efter Izzy Young.
     

    Bilagor

  19. I motionen beskrivs utbildningsmodellen ”Stjärnmärkt”, en utbildningsmodell i fyra steg som främst vänder sig till anställda på demenaboenden, äldreboenden och hemtjänstenheter men även till biståndshandläggare. Skribenterna föreslår att kommunfullmäktige beslutar att staden ska främja att arbetssättet ”Stjärnmärkt demenskompetens” fortsätter och utökas i staden.

    Bilagor

  20. En policy för sociala medier i Stockholms stad har tagits fram. Policyn slår fast grundläggande principer och ramar för stadens närvaro i sociala medier. Detta för att göra det tydligare vad som krävs av staden vid närvaro på sociala medier och att främja en hög kvalitet på stadens konton.

    Bilagor

  21. Södermalms stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en remiss om att anta och implementera ett nytt digitaliseringsprogram till Stockholms stad.

    Bilagor

  22. Socialförvaltningens tillståndsenhet har remitterat en ansökan om serveringstillstånd för restaurang Terrassen Café, Götgatan 78. Remissen inkom till förvaltningen 2019-05-10.

    Bilagor

  23. Kvalitetsutmärkelsen är Stockholms stads årliga pris för att uppmärksamma, belöna och rikta ljuset mot framgångsrik verksamhetsutveckling i staden. Från Södermalms stadsdelsnämnd deltar Danvikstulls dagliga verksamhet som drivs på entreprenad av Frösunda Omsorg AB i Stockholms stads kvalitetsutmärkelse år 2019.

    Bilagor

  24. Under stadsdelsdirektör Ann-Christine Jenvéns semesterledighet tjänstgör följande personer som tillförordnad stadsdelsdirektör.

    - Lena Kullberg-Boman, avdelningschef för avdelningen förskola, för tiden måndag den 1 juli till söndag den 7 juli 2019.
    - Ann-Catrine Hagner, HR-chef, för tiden måndag den 8 juli till lördag den 13 juli 2019.
    - Snorre Berglund, ekonomichef, för tiden söndag den 14 juli till söndag den 28 juli 2019.
    - Kicki Elofsson, stabschef, för tiden måndag den 29 juli till söndag den 4 augusti 2019.

     

    Bilagor

  25. § 38

    Övriga frågor

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.