Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare och dag för justering

  2.   2

    Godkännande av dagordning

  3. Författaren av medborgarförslaget anser att staden ska sätta upp belysning på parkvägen som löper genom skogsområdet mellan Älvsjöbadet och Hagsätra IP. Den används av både fotgängare och cyklister men författaren upplever den som otrygg eftersom den saknar belysning.

    Förvaltningen håller med författaren om att det finns behov av åtgärder för att förbättra framkomlighet och den upplevda tryggheten utmed parkvägen. Sträckan är del av det utpekade huvudnätet i stadens cykelplan och alternativa gång- och cykelvägar mellan Hagsätra IP och Älvsjöbadet är markant längre. Förvaltningen har en påbörjad dialog med trafikkontoret för att utreda möjliga åtgärder på parkvägen, samt hur de skulle kunna finansieras.

    Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.

    Bilagor

  4. En skrivelse från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd daterad 2024-11-21 lyfter trygghetsfrågor för förskolor nära öppna drogscener, med fokus på barns och personals säkerhet samt föräldrars förtroende. Förvaltningen arbetar enligt Trygghetsprogrammet 2024–2027 med brotts- och trygghetsförebyggande åtgärder i hela stadsdelen. Samarbeten med polis och andra aktörer, exempelvis SSPF och platssamverkan, samt verktyg som Pointsurvey används för att kartlägga och hantera otrygghet. Förskolor har stärkt sitt beredskapsarbete, bland annat genom inrymningsplaner och incidentrapportering. Förvaltningen betonar jämställdhet och barnets bästa i trygghetsarbetet och agerar snabbt vid identifierad otrygghet. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen.

    Bilagor

  5. Förvaltningen bedömer att det arbete som genomförts under året har bidragit till att två av kommunfullmäktiges tre inriktningsmål har uppnåtts helt och att ett har uppnåtts delvis. Det mål som uppnåtts delvis är Ett Stockholm med en stabil och hållbar ekonomi med utbildning, jobb och bostäder för alla. Målen för verksamhetsområdena i stort har uppnåtts. Nästan alla nämndmål har också uppnåtts. Som grund för bedömningen utgår förvaltningen från den verksamhet som bedrivits, resultat av indikatorer och nämndmål samt aktiviteter som genomförts under året. Förvaltningen föreslår att nämnden godkänner förslag till verksamhetsberättelse med bokslut och tillhörande bilagor och översänder rapporten till kommunstyrelsen.

    Bilagor

  6.   6

    Stadsdelsdirektörens information

  7.   7

    Anmälningar för kännedom

  8.   8

    Redovisning av delegationsbeslut

  9.   9

    Stadsdelsnämndens frågor

Det finns ingen information att visa

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.