Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare och dag för justering

  2.   16

    Anmälan av delegationsbeslut

  3.   19

    Nämndens och förvaltningens frågor

  4.   20

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  5.   21

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  6.   22

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

  1. § 1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Medborgarförslaget innehåller önskemål om att anlägga en hundrastgård i närheten av Arkenparken i Hägersten. Förvaltningen har utrett den föreslagna platsen och anser inte att den är lämplig för att anlägga en hundrastgård på. Arkenparken är idag sliten och inom närområdet planeras för flera stora bostadsbyggen. Förvaltningen gör därför bedömningen att parken och området runtomkring kommer att utvecklas inom en snar framtid.

    Bilagor

  3. Medborgarförslaget innehåller önskemål om aktiviteter på torg för barn och unga året om. Förvaltningen redovisar pågående och planerade aktiviteter och bedömer att tillgången på aktiviteter för unga är tillräcklig.

    Bilagor

  4. Åsengårdens vård- och omsorgsboende drivs på entreprenad av Humana Omsorg AB sedan 1 oktober 2017. Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning förvaltar avtalet och ansvarar för uppföljning av det. De senaste årens uppföljningar har visat att Humana Omsorg AB uppfyller avtalet. Förvaltningen föreslår nämnden att rekommendera kommunstyrelsen att förlänga avtalet ytterligare tre år i enlighet med option i avtalet med Humana Omsorg AB om driften av Åsengårdens vård- och omsorgsboende.

    Bilagor

  5. Stockholms stad vill erbjuda stockholmarna fler badmöjligheter och det finns en önskan om att inrätta fler officiella friluftsbad. Förvaltningen har initialt utrett Herrängens brygga och Vintervikens badplats som två lämpliga platser för nya friluftsbad. Vid inrättande av nya officiella badplatser krävs ändring i de lokala ordningsföreskrifterna om vilka områden som ska jämställs med offentlig plats samt områden där hundförbud råder under badsäsong. Förvaltningen drar slutsatsen att driftkostnaderna inte kommer påverkas i någon större utsträckning eftersom platserna redan idag har skötsel som en badplats. Däremot kommer vissa investeringskostnader att krävas.

    Bilagor

  6. Socialnämnden svarar genom Socialjouren för stadens jourverksamhet inom individ- och familjeomsorgen. Socialnämnden har fattat ett beslut om vilka tjänstepersoner som ska ha rätt att begära polishandräckning enligt lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) och lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) och har överlämnat till samtliga stadsdelsnämnder att fatta motsvarande beslut.

    Bilagor

  7. Stadsdelsnämnden ska besluta om tid och plats för sina sammanträden. De föreslagna datumen utgår huvudsakligen från kommunstyrelsens tidsplan för när dokument som verksamhetsplaner verksamhetsberättelse, budgetunderlag samt tertialrapporter med delårsbokslut ska lämnas till kommunfullmäktige.

    Bilagor

  8. I en skrivelse från Henrik Åkerlund (SD) önskas ett förtydligande från förvaltningen hur man arbetar med uppföljning av parkskötsel. Förvaltningen redovisar i ärendet att löpande uppföljning med huvudentreprenören för att bistå i prioriteringar och gemensamt hitta lösningar sker. Vidare genomförs regelbundet stickprovskontroller i stadsdelsområdet som dokumenteras. Förvaltningen får även kännedom om hur medborgarna upplever parkskötseln genom daglig genomgång av inkomna synpunkter i stadens ärendehanteringssystem Tyck till.

    Bilagor

  9. Stockholmsenkäten genomförs vartannat år och har som syfte att kartlägga och följa utvecklingen över tid när det gäller ungdomars levnadsvillkor. Undersökningen genomförs i årskurs 9 och gymnasiets år 2. Överlag finns det många positiva resultat i enkäten. Trenden går i linje med stadens utveckling och är inte specifik för stadsdelsområdet.

    Bilagor

  10. Under hösten 2022 gjordes en verksamhetsuppföljning av Fruängsgårdens servicehus. Uppföljningen har gjorts enligt stadsgemensam modell. Syftet med uppföljningen är att bedöma verksamhetens sammantagna kvalitet samt följsamhet till lagar och författningar utifrån nedan angivna underlag. Uppföljningen belyser såväl verksamhetens styrkor som utvecklingsområden för att stödja verksamheten i utvecklingsarbetet. I bedömningen har resultat av följande underlag om verksamhetens kvalitet sammanvägts, verksamhetsuppföljning 2022 och brukarundersökning 2022. Utifrån de underlag som har legat till grund för uppföljningen är bedömningen att verksamheten sammanfattningsvis uppfyller de krav som ställs för att ha förutsättningar att ge en säker vård och omsorg av god kvalitet. För att öka förutsättningarna bör verksamheten bland annat förtydliga några lokala rutiner samt utveckla hälso- och sjukvårdsdokumentationen.

    Bilagor

  11. § 16

    Anmälan av delegationsbeslut

  12. Följande skrivelser anmäldes.

     

    Förslag om båttrafik tvärs över farleden mellan Södermalm till Sjövikstorget
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 23 oktober 2022, dnr HÄ 2022/655
    Förvaltningens svar daterat 24 oktober bilades.

     

    Förslag om fotbollsplaner på Herbariet 2 Engelska skolan
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 31 oktober 2022, dnr HÄ 2022/670
    Hänvisning till Engelska skolan.

     

    Förslag om ny liten park i Mälarhöjden Hertha Hillfon
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 26 oktober 2022, dnr HÄ 2022/673
    Förvaltningens svar daterat 31 oktober bilägges.

     

    Förslag om en bastuflotte
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 31 oktober 2022, dnr HÄ 2022/680
    Förvaltningens svar daterat 3 november bilägges.

    Bilagor

  13. § 20

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  14. § 21

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken (FB)

  15. § 22

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.