Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Bilagor

  3.   14

    Nämndens och förvaltningens frågor

  4.   15

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  5.   16

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  6.   17

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  7.   18

    Ärendet utgår

  8.   19

    Förbud att utöva umgänge enligt LVU

  9.   20

    Anmälan av ordförandebeslut

  10.   21

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

  1. § 1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Nämnden redovisar att den inom ramen för tillgängliga resurser bedöms i huvudsak uppnått målen för verksamheterna och därför bidragit till måluppfyllelse av kommunfullmäktiges tre inriktningsmål för år 2022. Före resultatöverföringar redovisas ett överskott med 24,0 mnkr. Efter resultatöverföringar redovisas ett överskott om 15,1 mnkr. Resultatenheterna ökar sina ackumulerade fonder med 8,9 mnkr.

    Bilagor

  3. Förvaltningen har låtit Ikano bostad planera och projektera en ny permanent förskola i fastigheten Zachrisberg 2 i Årstaberg. Målet har varit att de nya lokalerna ska motsvara behovet i nyproduktionen i Årstaberg. Den nya förskolan uppförs i två plan med plats för sex avdelningar eller 108 barn. En gård tillhörande förskolan byggs på kvarterets innergård. Förskolegården blir 1 200 kvm stor vilket innebär 11 kvm per barn. Förskolan planeras att lämnas över till förvaltningen i december 2023. Avtalet tecknas med Ikano i 10 år, årshyran år 1 är 3 004 000 kronor, vilket innebär en årshyra per barn om 27 815 kr.

    Bilagor

  4. Verksamheten som bedrivs är ett gruppboende enligt socialtjänstlagen för personer inom socialpsykiatrin. Förvaltningen hyr lokaler i fastigheten Förkunnelsen 1 i Fruängen. Boendet är i behov av omfattande renovering och behöver anpassning för att nå upp till dagens tillgänglighetskrav, vilket förvaltningen bedömt blir för kostsamt för verksamheten samt för de boende. Förvaltningen föreslår att nämnden ger förvaltningen i uppdrag att avveckla Fruängens gruppboende, under förutsättning att kommunstyrelsens ekonomiutskott godkänner ärendet. Förvaltningen har sett över sitt eget bestånd för flytt av verksamheten men inte hittat en lämplig lokal för ändamålet. Förvaltningen vill därför se över möjligheterna att flytta brukare till andra verksamheter inom stadens bestånd och avveckla verksamheten i Fruängen.

    Bilagor

  5. Nike Örbrink (KD) har i en motion föreslagit att kommunstyrelsen ska få i uppdrag att inrätta en central bidragsnämnd för att motverka välfärdsbrottslighet. Bidragsnämnden ska ansvara för stadens fördelning, utbetalning och uppföljning av föreningsbidrag. Förvaltningen instämmer med att det angeläget att motverka välfärdsbrottslighet och ser en fördel i att olika nämnder har möjlighet att ge bidrag och stöd. En central instans kan ha fördel av att man samlar erfarenhet, kunnande och information på ett ställe. Det finns även fördelar med gemensamma rutiner och riktlinjer för hela staden.

    Bilagor

  6. Ett förslag till nya riktlinjer har tagits fram av stadsledningskontoret. Förvaltningen ser det som bra och följdriktigt med uppdatering av gemensamma riktlinjer och ansvarsfördelning för kolloverksamheten. Förvaltningen betonar även att ett förtydligande av riktlinjer och ansvar för uppföljning av verksamheten kan bidra till ökad kvalitet.

    Bilagor

  7. Förslaget till ny detaljplan för centrala Telefonplan syftar till att utveckla Telefonplan som bytespunkt, utveckla centrum och tillföra fler bostäder. Planen möjliggör ca 1 000 lägenheter och 5 000 kvm lokaler. Tunnelbaneperrongen däckas över och den mesta bebyggelsen samlas i tre täta stadskvarter med sju högdelar på 10-32 våningar. Förvaltningen är positiv till att en ny stadsmiljö med bostäder, butiker och service skapas runt stationen på lågt nyttjad mark. Förvaltningen anser att den höga exploateringsgraden i förslaget skapar negativa konsekvenser i den nya och befintliga stadsmiljön i form av skuggning, vindar och högt slitage på parker och naturmark. Förvaltningen kommenterar i tjänsteutlåtandet även bland annat trygghetsfrågorna i de nya stadsmiljöerna.

    Bilagor

  8. Enheternas verksamhetsplaner beskriver mål, arbetssätt, metoder för uppföljning och utveckling av verksamheterna samt ekonomiska ramar. I dialog med medarbetare och brukare har enheternas tagit fram dessa utifrån nämndens mål, indikatorer och aktiviteter.

    Bilagor

  9. 1 Förslag om klimatledighet
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 4 januari 2023, dnr HÄ 2023/11
    Förvaltningens svar daterat 11 januari 2023 bilades.

     

    2 Säkra skolvägar i Aspudden
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 22 januari 2023, dnr HÄ 2023/51
    Översänd till trafikkontoret.

  10. § 15

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  11. § 16

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  12. § 17

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  13. § 18

    Förbud att utöva umgänge enligt LVU

  14. § 19

    Anmälan av ordförandebeslut

  15. § 20

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.