Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Bilagor

  3. Bilagor

  4.   27

    Nämndens och förvaltningens frågor

  5.   28

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt FB

  6.   29

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt FB

  7.   30

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt FB

  8.   31

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt FB

  9.   32

    Upphörande av hemlighållande av vistelseort enligt LVU

  10.   33

    Upphörande av umgängesbegränsning enligt LVU

  11.   34

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  12.   35

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  13.   36

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  14.   37

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  15.   38

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  16.   39

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  17.   40

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt FB

  18.   42

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

  1. § 1

    Val av justerare och dag för justering

  2. Älvsjöskogens naturreservat har många besökare och anläggningar för både friluftsliv och idrottande. Förvaltningen har fått in flera förslag om förbättringar av Älvsjöskogens befintliga utegym och sökt investeringsmedel för det i verksamhetsplanen. Förvaltningen föreslår att nämnden tillstyrker medborgarförslaget om förbättrat utegym. Förslagsställarens önskemål om en annan placering får stadsdelsförvaltningen undersöka i samråd med miljöförvaltningen, som har tillsynsansvar för naturreservatet.

    Bilagor

  3. Syftet med arbetsgruppen är att utbyta fördjupad information om aktuella frågor inom områdena stadsmiljö och trygghet, för ökad delaktighet och kunskap om nämndens uppdrag. Gruppen ska inte fatta beslut. En person från varje parti i nämnden deltar i gruppen och arvoderas för mötena.

    Bilagor

  4. Inspektionen för vård och omsorg har i sin fördjupade tillsyn granskat två av förvaltningens särskilda boenden, Solberga vård- och omsorgsboende samt Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende. IVO har beslutat om följande brister, vid Solberga vård- och omsorgsboende, har det inte funnits förutsättningar för att ge en sakkunnig och omsorgsfull hälso- och sjukvård av god kvalitet till äldre med misstänkt eller konstaterad covid-19. Vid både Solberga och Fruängsgården vård- och omsorgboende, går det inte att följa vården till äldre med misstänkt eller konstaterad covid-19 på grund av brister i hälso- och sjukvårdsjournalerna. Förvaltningen tar till sig IVO:S kritik och åtgärder har vidtagits. Förvaltningens verksamheter har ett fortlöpande utvecklingsarbete kring det systematiska kvalitetsledningssystemet.

    Bilagor

  5. Stadsdelsnämnden har sedan 2008 upphandlat entreprenaddriften av parklekarna Lugnet och Vippan. Det senaste avtalet är tecknat med Fritid Stockholm AB för perioden 1 oktober 2017 till och med 30 september 2019 och som har förlängts till 30 september 2021. Förvaltningen föreslår att ingen ny upphandling av driften ska genomföras, utan att driften från och med den 1 oktober 2021 återtas till egen regi.

    Bilagor

  6. Enligt Stockholms stads handlingsplan för god vattenstatus ska lokala åtgärdsprogram tas fram som visar hur staden ska arbeta för att uppnå god status i stadens vattenförekomster. Miljöförvaltningen Stockholm Vatten AB, Exploateringskontoret, Trafikkontoret, Stadsbyggnadskontoret, Fastighetskontoret, Idrottsförvaltningen och Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning har tillsammans tagit fram ett lokalt åtgärdsprogram för Långsjön.

    Bilagor

  7. Pensionärsorganisationen PRO har fyllnadsnominerat en ersättare till Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnds pensionärsråd. Förvaltningen föreslår att nämnden väljer den nominerade Åke Lif att ingå i pensionärsrådet till och med 31 december 2021.

    Bilagor

  8. Nämnden överlämnade 26 november 2020 en skrivelse från Maria Ljuslin m.fl. (V) och Eva Fagerhem m.fl. (S) för beredning gällande APL-platser (Arbetsplatsförlagt lärande, praktikplatser inom ett antal gymnasieutbildningar). Förvaltningen redovisar hur möjligheten att tillhandahålla dessa platser påverkats av den pågående pandemin.

    Bilagor

  9. I en skrivelse från Maria Ljuslin m.fl. (V) önskas svar på frågeställningar om hemtjänst och ledsagning under pandemin. Ledsagning är en avgiftsfri insats och för kunden en flexibel insats där möjligheten finns till att spara timmar samt att ha ledsagningen till annan aktivitet som varit möjlig att göra under pandemin om den vanliga aktiviteten inte varit tillgänglig. Förvaltningen redovisar svaret i tjänsteutlåtandet.

    Bilagor

  10. Länsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att samordna och leda det regionala arbetet med friluftspolitiken. Syftet med en regional friluftlivsstrategi är att skapa förutsättningar för att stärka genomförandet av den nationella friluftslivspolitiken i Stockholms län. Förvaltningen är positiv till att en regional strategi för friluftslivet i länet har tagits fram. I samband med att Stockholm förtätas och många nya bostäder byggs är det viktigt att den vardagsnära naturen planeras in i ett tidigt skede för att målet om en god bebyggd miljö ska kunna uppnås. Förvaltningen arbetar både för att bevara och utveckla de parker och grönområden som finns inom stadsdelsområdet samt verkar för en hög tillgänglighet och att människor ska kunna vistas i grönområdena utifrån sina förutsättningar.

    Bilagor

  11. I en motion från Tina Kratz (V) föreslås ett antal förslag om barngruppernas storlek och personaltäthet som viktiga förutsättningar för en kvalitativ verksamhet och arbetsmiljö. Förvaltningen är positiv till motionen och instämmer i fråga om att medarbetarnas arbetsmiljö och förskolans kvalitet är viktiga områden att belysa. Vidare instämmer förvaltningen i att flera av de föreslagna åtgärderna kan bidra till ökad kvalitet och förbättrad arbetsmiljö. Förvaltningen vill dock betona vikten av ett fördjupat analysarbete runt befintliga indikatorer. Resultaten behöver alltid ställas i relation till de faktorer som påverkat vilket i sin tur ger goda förutsättningar för fortsatt utveckling av verksamheten.

    Bilagor

  12. Den nya detaljplanen möjliggör en överdäckning av tunnelbanespåret och tillskapar 3 000 nya arbetsplatser,
    cirka 120 nya bostäder, handel, service och en förskola. Förvaltningen är positiv men ser att mer arbete med förskolan kommer att behöva genomföras. Stadsdelsförvaltningen ser inte möjlighet att ta ansvar över de x-områden som åläggs förvaltningen. Dessa områden är hårdgjorda och mer lika en gata och ett torg och borde därför tillfalla trafikkontoret. Vidare är det viktigt att säkerställa tryggheten i området.

    Bilagor

  13. Restaurang Brillo Pizza ansöker om tillstånd för alkoholservering vid restaurang Brillo Pizza, Liljeholmstorget 7. Ansökan gäller att servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker till allmänheten måndag till söndag kl. 11:00-24:00. Stadsdelsförvaltningen har inget att invända mot meddelandet av serveringstillstånd.

    Bilagor

  14. Studion AB ansöker om tillstånd för alkoholservering vid restaurang Brasserie Deck, Sjövikskajen 50-52. Sökande avser att servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker till allmänheten med serveringstid söndag till torsdag kl. 11:00-24:00 och fredag till lördag kl. 11:00-01:00. Förvaltningen har inget emot att serveringstillstånd meddelas enligt ansökan.

    Bilagor

  15. Skybarr 360 AB ansöker om tillstånd för alkoholservering vid restaurang Skybaren 360, Sjövikskajen 48, kajplats 6, (namnet på restaurangen är ännu inte helt klart). Sökande avser att servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker till allmänheten med serveringstid både inne i restaurangen och ute på terrassen, söndag till torsdag kl. 11:00-24:00 och fredag till lördag kl. 11:00-01:00. Förvaltningen har inget att invända mot att serveringstillstånd meddelas enligt ansökan.

    Bilagor

  16. D & E Konditori AB ansöker om tillstånd för alkoholservering vid Thelins Gröndal på Gröndalsvägen 100. Sökande avser att utöka konditoriverksamheten med en restaurang, där pizza och annan mat kommer serveras. Ansökan gäller att servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker till allmänheten både inne i restaurangen och på uteserveringen med serveringstiden 11:00-22:00 mån-sön. Förvaltningen har inget att invända mot att serveringstillstånd meddelas enligt ansökan.

    Bilagor

  17. Enheten Ung fritid inom avdelningen för social omsorg har i uppdrag att utveckla fritidsverksamheten i syfte att nå fler unga och erbjuda kontinuerlig och planerad verksamhet. Verksamheten ska vara engagerande, tillgänglig och anpassad efter dagens ungas behov och levnadsmönster. För att kunna göra detta krävs effektivt nyttjande av förvaltningens resurser och vissa omställningar och förändringar behöver göras. Verksamheternas geografiska placering behöver ses över. I detta tjänsteutlåtande presenterar förvaltningen hur verksamheten kommer att förändras och utvecklas under 2021.

    Bilagor

  18. Enheternas verksamhetsplaner beskriver mål, arbetssätt, metoder för uppföljning och utveckling av verksamheterna samt ekonomiska ramar. I dialog med medarbetare och brukare har enheterna tagit fram dessa utifrån nämndens mål, indikatorer och aktiviteter.

    Bilagor

  19. Enheternas verksamhetsberättelser beskriver måluppfyllelse och arbetssätt samt identifierade utvecklingsområden inom verksamheten. Enheterna bedöms i huvudsak ha uppfyllt sina mål för 2020.

    Bilagor

  20. Följande skrivelser anmäldes till stadsdelsnämnden.

     

    Förslag om hundgård Aspudden och yta för skateboard eller annan utevistelse tonåringar
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 19 januari 2021, dnr HÄ 2021/44
    Förvaltningens svar daterat 19 januari 2021 bilades.

     

    Förslag om Axelsbergs torg
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 19 januari 2021, dnr HÄ 2021/49
    Förvaltningens svar bilades, översänt till trafikkontoret.

     

    Förslag på grönytan mellan Axelsberg och Mälarhöjden
    (rubricerat som medborgarförslag)
    Inkom 28 januari 2021, dnr HÄ 2021/55
    Förvaltningens svar bilades, översänt till trafikkontoret.

    Bilagor

  21. § 27

    Nämndens och förvaltningens frågor

  22. § 28

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap. 8 a § FB

  23. § 29

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap. 8 a § FB

  24. § 30

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap. 8 a § FB

  25. § 31

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt enligt 6 kap. 8 a § FB

  26. § 32

    Upphörande av hemlighållande av vistelseort 14 § 3 st LVU

  27. § 33

    Upphörande av umgängesbegränsning 14 § 3 st LVU

  28. § 34

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  29. § 35

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  30. § 36

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  31. § 37

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  32. § 38

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  33. § 39

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  34. § 40

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § FB

  35. Enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) ska kommunen varje kvartal redovisa till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) de beslut
    om bistånd eller insats som inte har kunnat verkställas inom tre månader från datum för gynnande beslut. Kommunen ska också rapportera om en insats har avbrutits och inte verkställts på nytt samt rapportera när ett tidigare icke verkställt beslut har verkställts.

    Bilagor

  36. § 42

    Anmälan av sociala delegationens protokoll

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.