Hoppa över navigering
  1.   1

    Val av justerare och godkännande av dagordning

  2.   2

    Skrivelse Trafiksäkerhet Mariehäll

  3.   4

    Medborgarförslag om handlingsplaner för att minska antalet självmord och antalet sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa

  4.   6

    Medborgarförslag om hundrastgård vid Missionsvägen

  5. Kunskapsnätverket för samisk hälsa är ett projekt som startades 2017 och är ett resultat av flera års samverkan mellan olika aktörer. Bakgrunden till samarbetet låg i de identifierade kunskapsluckor och brister som hälso- och sjukvården har i relation till det samiska folket, samt i vårdens svårigheter med att identifiera och åtgärda dessa brister.

    Kunskapsnätverket har arbetat fram ett förslag till strategi för samisk hälsa som nu har skickats på remiss för yttrande. Strategins syfte är att öka tillgången till en språk- och kulturanpassad vård för samiska patienter med målet att hälso- och sjukvården aktivt ska bidra till en god och jämlik hälsa hos den samiska befolkningen.



    Remissen pekar på behovet av att ta fram en nationell hälsostrategi för den samiska befolkningen då samer är bosatta i hela Sverige. Strategin stödjer Sametinget och samiska organisationer i uppbyggandet av ett nationellt centrum för samisk hälsa.



    Förvaltningen ser positivt på remissens förslag om att inrätta ett nationellt centrum för samisk hälsa och att detta centrum bör få ett nationellt uppdrag beträffande kulturanpassad hälso- och sjukvård, kunskapsuppbyggnad och kunskapsspridning.

    Förvaltningen har endast rådighet över den hälso- och sjukvård som bedrivs inom kommunens ansvarsområde, dvs på särskilda boenden och daglig verksamhet/dagverksamhet. Övriga hälso- och sjukvårdsfrågor hänvisas till Region Stockholm att uttala sig om.

    Bilagor

  6. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för del av Blackeberg 3:1 m.fl. områden vid Blackebergsvägen/ Blackebergsbacken, i stadsdelarna Blackeberg och Södra Ängby. Planförslaget möjliggör för ny bebyggelse och allmänna platser mellan och intill stadsdelarna Blackeberg och Södra Ängby längs med Blackebergsvägen och Blackebergsbacken i tre områden benämnda A, B och C. Genom att bygga i mellanrummet mellan Blackeberg och Södra Ängby är syftet att bättre koppla ihop de båda stadsdelarna.



    Blackebergsvägen pekas ut i stadens översiktsplan 2018 som framtida urbant stråk där vägen ska utvecklas till en stadsgata med bostadsbebyggelse på ömse sidor. I detaljplaneförslaget presenteras 13 punkthus i fyra till fem våningar i område A, två punkthus i område B och sex modulerade punkthus i upp till tio våningar i område C. De två senare områdena ligger i sin helhet inom ett ekologiskt särskilt betydelsefullt område (ESBO), där delar utgör kärnområde. Område A ligger i randområdet till riksintresset Södra Ängby.



    Bebyggelsen föreslås innehålla ca 420 bostäder och möjligheter till lokaler i bottenvåning. Utöver den nya bebyggelsen planeras även för upprustade gator och gångstråk samt ett nytt parkrum. Förutsättningar skapas för bättre flöden mellan Blackeberg och Södra Ängby genom nya och förbättrade befintliga mötesplatser och förstärkta kopplingar med stråk mellan stadsdelarna. Den gröna utformningen med förgårdsmark och gröna släpp mellan byggnaderna ska knyta samman de tre områdena som föreslås med bebyggelse. Platsens kulturhistoriska värden ställer krav på en genomtänkt gestaltning.

    Bilagor

  7.   12

    Remiss gällande ansökan om serveringstillstånd Miami Strand Restaurang

  8.   14

    Svar på medborgarförslag om Lillsjönäs herrgård

  9.   15

    Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal 2 2019

  10.   16

    Anmälningsärende - rapporter och beslut tagna enligt lex Sarah

  11.   17

    Delegationsbeslut - anmälan till nämnden

  12.   20

    Inkomna rapporter och protokoll

  13.   22

    Nämndens och förvaltningens frågor

  14.   23

    Sociala delgationens protokoll

  15.   24

    Information om beslut från IVO

  16.   25

    Information om anmälan till IVO

  17.   26

    Information om anmälan till IVO

  18.   27

    Nedläggning av faderskapsutredning

  1. § 1

    Val av justerare och godkännande av dagordning

  2. § 2

    Skrivelse Trafiksäkerhet Mariehäll

  3. Ett medborgarförslag har inkommit om handlingsplaner för att minska antalet självmord och antalet sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa.

  4. Ett medborgarförslag har inkommit om att låta parkerna bli äng.

    Bilagor

  5. Ett medborgarförslag har inkommit om en hundrastgård vid Missionsvägen.  

  6. En ny övergripande samverkansöverenskommelse mellan Stockholms stad och Polisregion Stockholm har upprättats. Syftet med samverkansöverenskommelsen är att på ledningsnivå skapa förutsättningar för att stärka det gemensamma brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Målsättningen är att stockholmarnas upplevda trygghet ska öka och den faktiska brottsligheten minska. Förvaltningen ställer sig positiv till samverkansöverenskommelsen och vill betona vikten av att upprätta lokala samverkansöverenskommelser samt uppföljning av resultatet.

    Bilagor

  7. Kunskapsnätverket för samisk hälsa är ett projekt som startades 2017 och är ett resultat av flera års samverkan mellan olika aktörer. Bakgrunden till samarbetet låg i de identifierade kunskapsluckor och brister som hälso- och sjukvården har i relation till det samiska folket, samt i vårdens svårigheter med att identifiera och åtgärda dessa brister. Kunskapsnätverket har arbetat fram ett förslag till strategi för samisk hälsa som nu har skickats på remiss för yttrande. Strategins syfte är att öka tillgången till en språk- och kulturanpassad vård för samiska patienter med målet att hälso- och sjukvården aktivt ska bidra till en god och jämlik hälsa hos den samiska befolkningen. Remissen pekar på behovet av att ta fram en nationell hälsostrategi för den samiska befolkningen då samer är bosatta i hela Sverige. Strategin stödjer Sametinget och samiska organisationer i uppbyggandet av ett nationellt centrum för samisk hälsa. Förvaltningen ser positivt på remissens förslag om att inrätta ett nationellt centrum för samisk hälsa och att detta centrum bör få ett nationellt uppdrag beträffande kulturanpassad hälso- och sjukvård, kunskapsuppbyggnad och kunskapsspridning. Förvaltningen har endast rådighet över den hälso- och sjukvård som bedrivs inom kommunens ansvarsområde, dvs på särskilda boenden och daglig verksamhet/dagverksamhet. Övriga hälso- och sjukvårdsfrågor hänvisas till Region Stockholm att uttala sig om.

    Bilagor

  8. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för del av Blackeberg 3:1 m.fl. områden vid Blackebergsvägen/ Blackebergsbacken, i stadsdelarna Blackeberg och Södra Ängby. Planförslaget möjliggör för ny bebyggelse och allmänna platser mellan och intill stadsdelarna Blackeberg och Södra Ängby längs med Blackebergsvägen och Blackebergsbacken i tre områden benämnda A, B och C. Genom att bygga i mellanrummet mellan Blackeberg och Södra Ängby är syftet att bättre koppla ihop de båda stadsdelarna. Blackebergsvägen pekas ut i stadens översiktsplan 2018 som framtida urbant stråk där vägen ska utvecklas till en stadsgata med bostadsbebyggelse på ömse sidor. I detaljplaneförslaget presenteras 13 punkthus i fyra till fem våningar i område A, två punkthus i område B och sex modulerade punkthus i upp till tio våningar i område C. De två senare områdena ligger i sin helhet inom ett ekologiskt särskilt betydelsefullt område (ESBO), där delar utgör kärnområde. Område A ligger i randområdet till riksintresset Södra Ängby. Bebyggelsen föreslås innehålla ca 420 bostäder och möjligheter till lokaler i bottenvåning. Utöver den nya bebyggelsen planeras även för upprustade gator och gångstråk samt ett nytt parkrum. Förutsättningar skapas för bättre flöden mellan Blackeberg och Södra Ängby genom nya och förbättrade befintliga mötesplatser och förstärkta kopplingar med stråk mellan stadsdelarna. Den gröna utformningen med förgårdsmark och gröna släpp mellan byggnaderna ska knyta samman de tre områdena som föreslås med bebyggelse. Platsens kulturhistoriska värden ställer krav på en genomtänkt gestaltning.

    Bilagor

  9. Tvärbanans Kistagren har delats in i sju detaljplaner, varav sträckan Solvalla är den fjärde etappen. AB Storstockholms Lokaltrafik (SL) planerar att utbyggnaden för hela sträckan av Kistagrenen till Helenelund i Sollentuna ska vara klar till år 2023. Staden, SL och Stockholms läns landsting (SLL) har kommit överens om ett förslag till genomförandeavtal för att reglera utbyggnaden och ansvarsförhållandena för sträckan vid Solvalla. Genomförandet av denna delsträcka medför investeringskostnader om 15 miljoner kronor för staden och finansieras via trafiknämnden.

    Bilagor

  10. Smakverkstan Bryggeri ansöker om tillstånd att få servera alkohol mellan klockan 15.00 - 22.00 till slutet sällskap i restaurangen. Förvaltningen föreslår att ansökan tillstyrks.

    Bilagor

  11. Miami Strand Restaurang & café ansöker om tillstånd att få servera alkohol mellan klockan 11.00 - 01.00 till allmänheten i restaurangen. Förvaltningen föreslår att ansökan tillstyrks.

  12. Förvaltningen prognostiserar en budget i balans för 2019 efter budgetjusteringar, prestationsförändringar och resultatöverföringar.

    Bilagor

  13. § 14

    Svar på medborgarförslag om Lillsjönäs herrgård

  14. Avdelning Äldreomsorg har det första kvartalet 2019 rapporterat totalt 17 beslut som ej verkställts inom tre månader till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Av dessa beslut gällde 13 vård- och omsorgsboende, två avsåg servicehus och två beslut var dagverksamhet. Besluten har inte kunnat verkställas inom tre månader på grund av att den enskilde valt att tacka nej till de erbjudanden som getts. Några inväntar plats på specifikt boende medan andra vill avvakta med flytt. Under kvartalet har tre av de rapporterade besluten verkställts och en ansökan har återtagits.

  15. § 16

    Anmälningsärende - rapporter och beslut tagna enligt lex Sarah

  16. § 17

    Delegationsbeslut - anmälan till nämnden

  17. § 20

    Inkomna rapporter och protokoll

  18. § 22

    Nämndens och förvaltningens frågor

  19. § 23

    Sociala delgationens protokoll

  20. § 24

    Information om beslut från IVO

  21. § 25

    Information om anmälan till IVO

  22. § 26

    Information om anmälan till IVO

  23. § 27

    Nedläggning av faderskapsutredning

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.